De financiële check – zo werkt het

Bij het toewijzen van de woningen in Dommelsquash kan het zijn dat er meerdere gegadigden voor 1 bouwnummer zijn. Zoals in de toewijzingsprocedure van het plan beschreven, kijken we dan wie er al een financiële check heeft laten doen. Je kunt er dus profijt van hebben als je dat ons laat weten. Bovendien weet je dan zelf ook of de woning waar je je voor inschrijft, binnen je budget past.

Voorwaarden financiële check 

Een financiële check geeft aan dat je weet wat je bij de bank kunt lenen of toont aan dat je uit eigen middelen kunt betalen. Je kunt ons dit laten weten door een brief van je bank, hypotheekadviseur of hypotheekverstrekker te sturen.

Let erop dat in deze brief of document staat dat jij – bij het door jou opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld – het benodigde bedrag voor jouw gewenste woning kunt lenen of met eigen middelen kunt betalen. Aan je financieel adviseur kun je vragen welke gegevens hij/zij daarvoor nodig heeft om dit document voor je op te stellen.
De brief mag niet ouder zijn dan 3 maanden, jouw NAW gegevens bevatten, specifiek voor het project Dommelsquash opgesteld zijn en het hypotheekbedrag laten zien wat gecheckt is. Let op: Een financiële check is niet hetzelfde als een hypotheekaanvraag.

Nadat de verkoop van het plan Dommelsquash is gestart, kun je bij het doorgeven van je bouwnummer voorkeuren de brief met je financiële check gelijk meesturen. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing verwijderen wij de gegevens van de financiële check uit onze systemen.

Een financiële check kan je kans op een woning in Dommelsquash dus aanzienlijk vergroten. Maak hier gebruik van! 

Scroll naar boven