Toewijzingsprocedure koopwoningen Dommelsquash

Wonen in Dommelen is populair. We kunnen ons daarom voorstellen dat er straks meerdere belangstellenden zijn voor eenzelfde huis in het plan Dommelsquash. Aan wie wordt die woning dan toegewezen? We zijn hier graag vanaf het begin open over, dus hieronder vind je alvast de toewijzingsprocedure.

Je kunt je nu al inschrijven om op de hoogte gehouden te worden van de woningen in het plan Dommelsquash. Je ontvangt dan via nieuwsbrieven de laatste informatie over het project, bijvoorbeeld wanneer de verkoop start.

Zodra de verkoop van de woningen start, krijg je de mogelijkheid om je voor een aantal specifieke bouwnummers in te schrijven. Je hebt dan alle belangrijke informatie over de woningen tot je beschikking.

De toewijzing

Zodra de sluitingsdatum van de inschrijfperiode voorbij is, vindt de toewijzing van de woningen plaats. We proberen daarbij zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten.

Aantal kandidaten per bouwnummer 
Is er 1 kandidaat voor een specifiek bouwnummer, dan wordt de woning aan die persoon toegewezen. Zijn er meerdere kandidaten op dat bouwnummer, dan kijken we naar de onderstaande 2 criteria.

1) Financiële check
Bij meerdere kandidaten op 1 bouwnummer, kijken we of een kandidaat een financiële check heeft gedaan. Daarmee laat je zien dat jij de woning kunt betalen. Hiervoor vragen we je een brief van je hypotheekverstrekker of financieel adviseur aan ons te overleggen.

In zo’n brief staat dan dat jij – bij het door jou opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld – het benodigde bedrag voor jouw gewenste woning kunt lenen of (deels) met eigen middelen betaalt. Deze gegevens gebruiken we alleen voor de toewijzing. Na toewijzing vernietigen wij deze informatie.

Zo’n brief hoef je overigens pas nadat de verkoop is gestart bij je inschrijving te overleggen. Nu nog niets insturen dus!

2) Aanmeldingsduur
Als er meerdere kandidaten zijn voor een bepaald bouwnummer én ze hebben allemaal een financiële check gedaan, kijken we naar het moment van aanmelden als belangstellende. Dat is het moment waarop je je als belangstellende hebt aangemeld voor het project Dommelsquash. En dat kan nu al.

Het gaat er dus niet om dat je als snelste je inschrijfformulier inlevert nadat de verkoop gestart is. Je hebt tijdens de verkoopperiode gewoon rustig de tijd om de bouwnummers van je voorkeur door te geven. De woning wordt (na de financiële check) toegewezen aan degene die als langste staat aangemeld als belangstellende.

Wij streven naar een optimale bezetting van alle bouwnummers. Dat kan betekenen dat je niet altijd het bouwnummer van je eerste voorkeur krijgt toegewezen. Voor bouwnummers die je niet als voorkeur hebt opgegeven, benaderen we je tijdens de toewijzing niet.

Optie

Na de toewijzing krijg je via e-mail een bericht of er een woning aan jou is toegewezen. Je hebt nadat er een afspraak met ons is ingepland een optie op die woning. Heb je helaas geen woning toegewezen gekregen dan ben je reservekandidaat. Ook daarover krijg je van ons  bericht.

Je hebt een woning 

Gefeliciteerd je hebt een woning toegewezen gekregen! Dan nemen wij contact met je op voor het maken van een afspraak voor een verkoopgesprek. Daarna heb je 1 week de tijd om te beslissen of je gaat kopen. 

Wil je er toch vanaf zien?

Heb je een optie op een woning, maar wil je er toch vanaf zien? Dan annuleer je gewoon de optie. Dat is kosteloos en zonder verplichtingen. Let op: als je een optie afwijst, dan sta je automatisch onderaan de reservelijst voor eventuele andere bouwnummers waar je je voor hebt opgegeven.

Als jij afziet van de aankoop dan benaderen we de eerstvolgende reserve-kandidaat, rekening houdend met de volgorde en aangegeven voorkeuren voor het desbetreffende bouwnummer.

Je hebt geen woning toegewezen

Helaas, er waren meer kandidaten dan woningen waarvoor jij je voorkeur had doorgegeven. Je hebt dan nu helaas geen huis toegewezen hebt gekregen. Je wordt dan reservekandidaat op jouw voorkeurswoning(en) en je krijgt hiervan bericht. Als een andere kandidaat afziet van zijn optie op een woning, dan wijzen we die opnieuw toe aan de resterende kandidaten met de hoogste voorkeur voor dat betreffende bouwnummer. Als jij dat bent, nemen we gelijk contact met je op.

Het is voor ons onmogelijk om informatie te verstrekken over het aantal reservekandidaten en op welke plek je voor de verschillende bouwnummers op de reservelijst staat. Wij vragen om je begrip hiervoor.

Scroll naar top