Veelgestelde vragen & de antwoorden

Het kopen van een nieuwe woning doe je niet iedere dag en het is logisch dat je daar vragen over hebt. We hebben daarom een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden gemaakt over het financiële aspect van het kopen van een nieuwbouwwoning en over de woningen zelf.

Staat jouw vraag er niet bij? Laat het ons weten via het formulier onder het kopje Contact. Wij reageren dan zo snel mogelijk.

Financiële vragen koopwoning

Je kunt altijd een vrijblijvend gesprek aangaan met een bank of hypotheekverstrekker. Het geeft jou een beeld welk woningtype betaalbaar is voor je. Zo kun je je inschrijven voor de woning die binnen jouw budget past.

We proberen bij de toewijzing zoveel mogelijk woningen toe te wijzen aan concrete belangstellenden. Een financiële check laat ons zien dat je de woning waar je je voor inschrijft kunt financieren.

Een financiële check is een brief die opgesteld is door je bank of hypotheekverstrekker en niet ouder is dan 3 maanden. Hierin staat dat je met het door jouw opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld, een hypotheek kunt krijgen of met eigen middelen jouw gewenste woning in het plan Dommelsquash kunt financieren. Het is dus nog geen officiële hypotheekaanvraag. Lees hier meer over de financiële check en wat er verder in moet staan.

Nadat de verkoop gestart is en je de bouwnummers van je voorkeur aan ons doorgeeft, willen we je financiële check graag hebben. Stuur de check dus niet eerder naar ons toe. We gebruiken deze gegevens alleen voor de toewijzing, daarna verwijderen we de gegevens uit ons systeem.

Zodra je je handtekening onder het koopcontract van de woning hebt gezet, heb je 2 maanden de tijd om je hypotheek rond te krijgen. Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsacte, passeert normaal gesproken ook de hypotheekacte bij de notaris. Je hypotheek moet dan dus definitief rond zijn. Laat je hierover ook voorlichten door je hypotheekverstrekker of bank.

De projectnotaris is Potters Notarissen, Leenderweg 1, 5554 CK Valkenswaard. Hier dienen alle kopers de leveringsacte te laten passeren. De kosten hiervan zijn inbegrepen in de v.o.n. prijs van de woning.

Voor het passeren van je hypotheekacte kun je eventueel een eigen notaris kiezen. Het is dan wel raadzaam om dit zelf goed af te stemmen met de projectnotaris. Kosten verbonden aan het passeren van een hypotheekacte zijn altijd voor eigen rekening.

Vragen over de woningen

In het plan komen 9 koopwoningen en 8 huurwoningen. De 7 herenhuizen (bwnr 1 t/m 7) en 2 hoekwoningen (bwnr 14 en 16) zijn koopwoningen. Deze woningen zijn allemaal verkocht. De rij- en hoekwoningen met bwnr 8 t/m 13 en bwnr 15 & 16 zijn huurwoningen. Deze gaan medio december 2022 in de verhuur.

De verhuurprocedure start begin december 2022. Je kunt alle stukken en het inschrijfformulier vinden op deze website. Je kunt je inschrijven tot 17 december. Daarna volgt de toewijzing.  Naar verwachting zijn de huurwoningen vanaf medio februari 2023 gereed voor bewoning.

De huurwoningen zijn energiezuinig en helemaal volgens de duurzaamheidswensen van deze tijd afgewerkt. Gasloos, met zonnepanelen, een warmte-terug-win unit en uitstekende isolatie. Tevens zijn de keuken en badkamer compleet afgewerkt en ligt er al een vloerafwerking op de begane grond en verdieping.

Als ontwikkelaar kennen we alle ins- en outs van het project en de woningen als geen ander. Keersop Projectontwikkeling schakelt dan ook geen externe makelaar in, maar verzorgt zelf de verkoop en verhuur.

Als er meerdere belangstellenden zijn voor 1 woningen, wijzen we de woning toe op basis van onze toewijzingsprocedure. Deze procedure kun je ook terugvinden onder kopje Nieuws op de website.

Keersop Projectontwikkeling kiest er bewust voor om géén gedrukte verkoopbrochures te maken. Zodra de verkoop start vind je alle informatie over de woningen onder het kopje Woningen op deze website. Verkooptekeningen, technische afwerking van de woningen, afbeeldingen, contractstukken en prijslijst. Alles staat daar bij elkaar zodat je een goede afweging kunt maken welke woning het beste bij jouw wensen aansluit.

Op 20 oktober is de online verkoop van de herenhuizen en 2 hoekwoningen gestart. Vanaf toen kon je je inschrijven voor de bouwnummers van je voorkeur. Meer informatie over de verkoopprocedure kun je terugvinden in het artikel Verkoop is Gestart onder het kopje Nieuws.

Ja alle koopwoningen in plan Dommelsquash worden opgeleverd met een keuken. In de verkoopdocumentatie kun je terugvinden hoe deze keuken er uitziet en wie de projectleverancier is. Je kunt de keuken nog naar eigen wens aanpassen via de keukenleverancier. Als je je keuken elders wilt kopen, kan dat ook. Je kunt dan na oplevering van de woning zelf een keuken (laten) plaatsen.

Boumij Janssen uit Venray is de aannemer die zowel de koop- als huurwoningen bouwt en het binnenterrein aanlegt.

Je tekent als koper een zogenaamde gesplitste koop- en aannememingsovereenkomst.
De koopovereenkomst over de grond sluit je af met Keersop Projectontwikkeling: de verantwoordelijke partij voor de ontwikkeling & verkoop/verhuur van alle woningen in Dommelsquash. De aannemingsovereenkomst met daarin de bouwsom opgenomen, sluit je tegelijkertijd af met de aannemer Boumij Janssen. Zij verzorgen de bouw, meer/minderwerk en garantie van de woningen.

De voormalige zwemschool De Dommelbron is in eigendom van een andere ontwikkelaar. Deze partij heeft plannen om hier een kleinschalig appartementengebouw te gaan realiseren.

Iedere koopwoning heeft 2 privé parkeerplaatsen naast of achter de woning. Van de huurwoningen heeft 1 woning (bwnr 9) één parkeerplek, de overige huurwoningen hebben 2 plekken. Bezoekers kunnen parkeren in het omliggende openbare gebied.

De woningen liggen rondom een mandelig binnenterrein. Voor onderhoud en beheer wordt een vereniging opgericht.

De herenhuizen in het plan kijken uit over de Brouwerijdreef. Deze straat wordt vernieuwd en heringericht als 30 km zone en met (nog) meer groen.

De bouw van zowel de koop- als de huur woningen is gestart in het 1e kwartaal van 2022.

We verwachten dat circa 1 jaar na de start van de bouw, de woningen worden opgeleverd. Dit is wel mede afhankelijk van onder andere de weersomstandigheden. In aannemingsovereenkomst zal hiervoor een maximaal aantal werkbare dagen worden opgenomen.

Scroll naar boven